Seizoen 2022 (FIA Formule 2-kampioenschap)

Polepositions: 3

Snelste rondes: 4

Punten: 128

Biografie

Jack begint aan zijn tweede jaar bij Alpine Academy na zijn eerste seizoen in het FIA Formule 2-kampioenschap. In 2022 ging hij aan de haal met drie overwinningen, zes podiumplaatsen en drie polepositions. De Australiër reed regelmatig in de voorste posities en was, tot de laatste race op de kalender, goed op weg voor de titel van beste rookie en een plaats in de top 3 van het algemene eindklassement.

Nadat hij al enkele jaren indruk maakte op de kartingcircuits van geboorteland Australië, maakte de zoon van Mick Doohan – vijfvoudig MotoGP-wereldkampioen – in 2018 de stap naar de eenzitters die deelnemen aan het Britse F4-kampioenschap.  Met drie zeges en twaalf podiumplaatsen eindigde hij als vijfde en beste rookie. De jonge Australiër heeft waardevolle ervaring opgedaan in het Italiaanse F4-kampioenschap en het ADAC F4-kampioenschap. Met twee opeenvolgende tweede plaatsen in het Aziatische Formule 3-kampioenschap bereidde Jack zich voor op de overstap naar de  FIA Formule 3 bij HWA Racelab in 2020.

Bij Trident Racing schitterde Jack dankzij vier overwinningen en zeven podiumplaatsen, en werd hij vice-kampioen. In 2021 reed hij met MP Motorsport de twee laatste rondes van het FIA Formule 2-kampioenschap en kwalificeerde zich als tweede in Abu Dhabi. Bij Virtuosi Racing werkte Jack daarna zijn eerste volledige F2-seizoen af. Hij eindigde als zesde dankzij fantastische resultaten, waaronder een onbetwiste overwinning in de Grand Prix van België. Jack nam ook deel aan twee vrije trainingssessies met het BWT Alpine F1 Team en aan tests voor jonge piloten na de Grand Prix van Abu Dhabi.

Jack:   "Ik ben heel blij om aan mijn tweede seizoen met Alpine Academy te beginnen. We hebben een goed eerste jaar gehad samen. Ik werd door iedereen met open armen ontvangen en heb snel mijn draai gevonden. Het was geweldig om op te trekken met het Formule 1-team, zowel bij de oefensessies als in de simulator, en iedereen in de fabriek en het raceteam te leren kennen. Ik kijk al uit naar wat we dit jaar zullen presteren. Het doel blijft hetzelfde, namelijk de titel behalen, en de mensen om me heen helpen me om dit doel te bereiken. Als ervaren lid van het programma zal ik alles geven en ook nieuwkomers en de jongste leden van de Academy helpen, vooral tijdens onze trainingskampen."

Instagram: @jackdoohan

Twitter: @JackDoohan33