video placeholder

ALPINE A290_β

EXPERT_MODE: ON

De Alpine A290_β brengt de elektrische rij-ervaring een stap verder. We luiden met onze volledig elektrische sportwagens een nieuw tijdperk in voor Alpine, met een accent op lifestyle voor dagelijks rijplezier. De op de Formule 1 geïnspireerde besturing en de boost functie met overtake button maken motorsport technologie ook geschikt voor het dagelijkse leven in de stad.

De eerste volledig elektrische  showcar uit  Alpine’s Dream Garage
Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.
A290 Beta - conceptcar - Alpine
 A290 Beta - conceptcar - Alpine
 A290 Beta - conceptcar - Alpine

De A290_β is een voorproefje van de eerste nieuwe auto in de Dream Garage van Alpine. Deze conceptauto combineert volledig elektrische aandrijving met een gedurfd nieuw ontwerp, terwijl het belangrijkste element niet wordt vergeten: puur plezier. Deze opwindende showcar, die net van de band is gerold, is een voorproefje van de perfect ontworpen Alpine. Binnenkort zal deze auto net zo behendig als zijn voorgangers de bochtige rally's kunnen trotseren en zal hij het drukke leven van nieuwe generatie coureurs nog sensationeler maken.

EEN FLINKE DOSIS RACE-DNA @@

De A290_β is geboren uit racen. Het stuurwiel is geïnspireerd op onze Formule 1 auto, terwijl de 'feel at one'-filosofie drie zitplaatsen in een centrale rijpositie biedt om de grenzen tussen reguliere auto's en racewagens op onvergetelijke wijze te vergeten. Exclusieve Michelin-banden, een aerodynamische achterspoiler en Torque Vectoring-technologie zorgen dat zijn elektrische kracht succesvol wordt overgebracht op het asfalt.

X-VERLICHTING

Je zult de A290_β niet verwarren met een andere auto. De vier koplampen hebben de onmiskenbare Alpine-signatuur, waarbij de verleidelijke nieuwe X'en ginspireerd zijn op de rallysport.

DRIE ZITPLAATSEN

De A290_β biedt ruimte voor twee bijrijders. Een unieke centrale positie biedt hen een uitstekend zicht op de persoon achter het stuur. Iedereen maakt deel uit van de racecrew in deze nieuwe Hot Hatch.

OP F1 GEÏNSPIREERD STUURWIEL

Het autosport-DNA stroomt door elke vezel van de A290_β en nergens is dat duidelijker dan bij het stuurwiel. Dit is geïnspireerd op onze Alpine A523 Formule 1 auto, met een inhaalknop voor een intense, elektrische boost.

UNIEK DESIGN

De A290_β heeft een verbluffend mat kleurenschema met lichte koolstofvezel elementen die verwijzen naar de sneeuw en mineralen uit de Alpen. Blauwe en magenta LED-verlichting zorgt voor een sportieve sfeer in het interieur. Verbaasde toeschouwers zien hoe de bestuurder de auto tot ongekende prestaties brengt. aangezien de gebogen voorruit van de A290_β fungeert als een theatraal podium. De moderne interpretatie van klassieke uitlaatpijpen zorgt ervoor dat de passie van autoliefhebbers blijft voortleven in dit nieuwe, elektrische tijdperk.

 

Lees meer

Alt
  • Feel at one
   Feel at one

   De 'feel at one'-filosofie van het interieur van de A290_β is zowel voor passagiers als toeschouwers zichtbaar. Horizontale blauwe en verticale magenta LED's omhullen de heldhaftige bestuurder.

  • MATERIALEN UIT DE AUTOSPORT
   MATERIALEN UIT DE AUTOSPORT

   Het koolstofvezel is een subtiele verwijzing naar het autosport-DNA en draagt bij aan een oogverblindend tweekleurig exterieur. Dit getuigt van de dynamiek geboren in de ruige Alpen, waar onze naam een eerbetoon aan is.

  • DUBBELE SPOILER
   DUBBELE SPOILER

   De opvallende dubbele spoiler van de A290_β is niet alleen een blikvanger, maar ook het bewijs van onze expertise op het gebied van autosport, omdat deze zorgt voor een efficiënte aerodynamica. Dit zorgt ervoor dat de krachtige prestaties van de auto altijd optimaal benut worden.

EEN NIEUWE KIJK OP SPORTIVITEIT

We hebben de factor van opwinding niet over het hoofd gezien, gezien het autosport-DNA dat elk oppervlak doordrenkt dat je aanraakt. De 'feel at one' stoelen zorgen ervoor dat iedereen zich snel kan voelen als een autocoureur en bezorgen bijrijders een geheel nieuw niveau van betrokkenheid.

Onder de aerodynamische carrosserie van de A290_β bevindt zich de Torque Vectoring-technologie, die zorgt voor opwindende prestaties op het circuit en een brede glimlach op het gezicht van elke bestuurder.

A290 Beta - conceptcar - Alpine
Achterlichten met speciale lichtsignatuur
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Driekleurige lichtmetalen velgen
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Sterk geprofileerd achterscherm
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Buitenspiegel
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Diffuser

DE GRENZEN TUSSEN VIRTUALITEIT EN WERKELIJKHEID VERVAGEN

Onze elektrische Dream Garage is toegankelijk voor liefhebbers van alle leeftijden. De A290_β verwelkomt je in een nieuw tijdperk, met bijbehorende NFT's en toekomstige racesimulaties. We hebben een elektrische auto gecreëerd die klaar is voor zowel de fysieke als de digitale wereld.

A290 Beta - conceptcar - Alpine
A290_β - Prezentacja z Laurentem Hurgonem

Prezentacja z Laurentem Hurgonem

De testrijder onthult de geheimen van de A290_β.

A290 Beta - conceptcar - Alpine

Houd mij op de hoogte

Meld je aan om exclusieve content en updates over onze A290_β te ontvangen.