Samenwerkingsverbanden tussen Alpine en de kunstwereld

Alpine X KUNST

WAAR KUNST EN TECHNOLOGIE SAMENSMELTEN

Moderne kunst biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie en is onmiskenbaar de drijvende kracht achter innovatief ontwerp en technologische vernieuwing.

Samenwerkingsverbanden van Alpine

ART PARIS

Art Paris, opgericht in 1998, is een moderne en eigentijdse kunstbeurs die op een ongekende manier aan populariteit gewonnen heeft. Grote namen uit de kunstwereld, maar ook beginnend en aanstormend talent stellen er hun werken tentoon. Alpine is sinds 2021 met werken van artistiek partners aanwezig op dit spectaculaire internationale evenement. Werken die de wereld om ons heen vanuit een geheel ander perspectief laten zien. 

Alpine x Arne Quinze - samenwerking

Alpine x Arne Quinze

EEN EERBETOON AAN TECHNOLOGIE

De Belgische kunstenaar Arne Quinze heeft een echte passie voor onze sportwagens. Hij toont de hypermoderne technologie van de wagens tot in detail en ontwerpt artwork voor Alpine dat een gevoel creëert van onbegrensde vrijheid en snelheid.

Samenwerking Alpine en by Obvious

Alpine en by Obvious

De eerste met AI ontwikkelde Alpine

Obvious is een absolute pionier in het gebruik van AI op het gebied van kunst. Zij modelleren de luchtpenetratie van de Alpine A110 terwijl deze een ronde maakt op het Alpine Dream Circuit. Dit originele kunstwerk is gemaakt met behulp van AI-algoritmes en verkent het creatieve potentieel van kunstmatige intelligentie. Ontdek deze unieke auto in beelden.

Alpine x Felipe Pantone - samenwerking

Alpine x Felipe Pantone

EEN KUNSTWERK MET 292 PK

Kunstenaar Felipe Pantone vindt de carrosserie van de Alpine opnieuw uit met optische effecten die doen denken aan de intensiteit van het racen. Een kunstwerk waarin digitale modellering en klassiek design gecombineerd worden, op het snijvlak van verleden, heden en toekomst.

Alpine A110-serie

A110-range