Alpine - Een merk met waarden

Een merk met waarden

"Wij moeten ons er als Formule 1-team en merk van de Renault Group voor inzetten onze omgeving inclusiever te maken. Zodoende wordt diversiteit onze kracht. Wij zijn ons bewust van de noodzaak van diepgaande veranderingen in onze sport en de branche, zodat alle talenten zich in de toekomst kunnen uiten."

Laurent Rossi, CEO Alpine

ONZE ACTIES

LEES MEER OVER ONZE INCLUSIVITEITSBELOFTE

Alpine - Onze inclusieve verbintenissen

ZINEDINE ZIDANE

GELIJKE KANSEN EN DIVERSITEIT PROMOTEN

De Franse voetballegende Zinedine Zidane wordt ambassadeur het programma voor gelijke kansen van Alpine: Rac(H)er en het Concours Excellence Mecanique Alpine.
Als internationaal voetbalicoon, als speler en nu als coach, is Zidane een inspirerend voorbeeld voor alle doelgroepen van het programma voor gelijke kansen van Alpine.


Door de ervaring en coaching van de voetbalster wil Alpine jongere generaties talent inspireren en geloven dat iedereen, ongeacht geslacht, afkomst of achtergrond, de kans krijgt om professioneel te evolueren en een kampioen te worden.

Alpine - vrouwelijke overwinningen

Rac(h)er

CULTURELE VERANDERING EN EMPOWERMENT VAN VROUWELIJK TALENT BEVORDEREN

Het Rac(H)er-programma van Alpine is gelanceerd om de diversiteit op alle gebieden van het bedrijf te versterken, van technische aspecten tot racen.
Het programma, dat in juli 2022 van start ging, wordt versterkt door de komst van zowel Sophia Floersch als Abbi Pulling naar de Alpine Academy, de eerste als coureur in het FIA Formule 3-kampioenschap, de tweede in de Formule 1 Academy Series.

 

Daarnaast zullen zes getalenteerde vrouwelijke coureurs zich aansluiten bij het kartingprogramma voor jonge piloten van Alpine en een op maat gemaakt programma volgen om van hen de kampioenen van morgen te maken. Nicola Adams, tweevoudig Olympisch kampioen en de succesvolste Britse bokser aller tijden, en Zara Rutherford, de jongste vrouwelijke piloot die een solovlucht rond de wereld heeft gemaakt, bundelen hun krachten om hen te inspireren en te coachen.
Rac(H)er zet zich in voor inclusie op alle niveaus binnen het bedrijf en streeft naar een vrouwelijke vertegenwoordiging van 30% binnen 5 jaar.

Alpine - female victory

HUMAN HIGH-PERFORMANCE CENTER

STELT PRESTATIES CENTRAAL IN HET ALPINE PROGRAMMA

In 72 jaar Formule 1 waren slechts zes van de 885 coureurs vrouw.
Deze ondervertegenwoordiging van vrouwen leidde tot een essentiële cultuuromslag binnen het bedrijf, met de oprichting van het Human High-Performance Centre (HHPC) in Enstone (VK), waarbij prestaties en coureurs centraal staan in een nieuw opleidingsprogramma.

 

De Alpine-teams hebben een wetenschappelijke methode en een uniek onderzoeksprogramma ontwikkeld om de fysieke, fysiologische en cognitieve gegevens van zijn rijders en teams te meten. Door deze gegevens te beheersen, zal het Human High-Performance Centre de vooruitgang van Alpine-atleten, ongeacht hun geslacht, waarborgen en voor hen op maat gemaakte trainingsprogramma's creëren.

WEDSTRIJD "EXCELLENCE MÉCANIQUE ALPINE"

UITMUNTENDHEID VOOR IEDEREEN

Zijn beschermheer Esteban Ocon is een waardige vertegenwoordiger van de meritocratie en de Excellence Mécanique Alpine competitie daagt de deskundigheid en people skills van studenten en leerlingen in de automobieltechniek uit. Gelijke kansen behoren tot de fundamentele beginselen van deze competitie. Deze competitie is een kans om de competitieve geest van Alpine door te geven aan getalenteerde jongeren uit alle lagen van de bevolking. Wij sporen hen aan om moedig te zijn, zichzelf te overtreffen, om verder en hoger te gaan.

 

De prijswinnaars voegen zich bij de teams in de Alpine-werkplaats voor mechanische assemblage. Daar dragen zij bij aan het ontwerp van de toekomstige motoren van onze Formule 1-bolides. Zo bevorderen wij de gelijke kansen voor een overwinning op basis van verdienste!

 

Alpine - Carrière

Carrière

GEEF JE CARRIÈRE EEN NIEUWE RICHTING

Zet je passie om in succes op de weg en op het circuit door je aan te sluiten bij een inclusieve werkomgeving. Bij ons krijg je de beste kansen om je vaardigheden te ontplooien. Geef je carrière een boost door samen te werken met een team dat jouw passie voor prestaties en racen deelt.

 

Een overwinning is des te zoeter als deze de gezamenlijke verdienste van een team is! 

Alpine