ALPINE A290_β - Design

De kunst van het autodesign

ONZE ONTWERPERS

DESIGN, KLEUREN EN MATERIALEN

Duik in het creatieve proces van de A290_ β, met de kunstzinnigheid en de innovatie van ontwerpers Joshua Reer en Gaëtan Fumaz.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

INTERIEURDESIGN

ONS RACE-ERFGOED

ALPINE A290_β - Design

A290_β: gebouwd rondom prestaties

De A290_β heeft een interieur zonder schermen, zodat de bestuurder volledig op kan gaan in de rijervaring. Het stuur is geïnspireerd op de precisie van Alpine-racewagens en heeft een unieke 'OV'-knop voor een powerboost van 10 seconden om in te halen.

Deze auto combineert het minimalistische interieur van rallyauto's naadloos met de geavanceerde F1-technologie.

ALPINE A290_β - Design

Een conceptueel interieur, met de bestuurder als middelpunt

De A290_β heeft een perfecte synergie tussen interieur en exterieur, met een voorruit die over de motorkap doorloopt en de centrale rijpositie benadrukt. Dit unieke kenmerk benadrukt het pijlvormige dashboard - geïnspireerd op de taps toelopende neus van Formule 1-bolides - dat naar buiten doorloopt in de spiegels. Deze visuele connectie tussen interieur en exterieur belichaamt Alpines voortdurende streven naar een meeslepende rijervaring.

KLEUREN & MATERIALEN

FUSIE EN PASSIE

De subtiele combinatie van magenta en blauw in de auto belichaamt Alpines 'feel at one'-concept. Magenta staat voor snelheid en technische bekwaamheid, terwijl blauw een versterkt gevoel van saamhorigheid benadrukt in de cockpit met 3 zitplaatsen. Het interieur van de A290_β is uniek qua ontwerp en structuur, maar ook qua gebruik van materialen die tegelijkertijd verfijnd, luxueus, modern én hightech zijn.

ALPINE A290_β - Design

EXTERIEURDESIGN

GESTROOMLIJND EN MODERN SILHOUET

ALPINE A290_β - Design

Aerodynamisch design: het rijplezier staat voorop

De voorzijde is voorzien van royale luchtinlaten voor een optimale luchtstroom en koeling. De elegante spiegels verbeteren de aerodynamica, terwijl de opvallende richtingaanwijzers de dynamische aanwezigheid nog verder versterken.
 

De lichtgevende, kenmerkende 'X' is geïnspireerd op de iconische koplampen van de A110 en ons erfgoed van historische racewagens. De verticale achterlichten doen denken aan het endurancemodel A470 en voegen een extra vleugje race-erfgoed toe aan het design.

ALPINE A290_β - Design

Met de korte wielbasis en verbrede carrosserie gunt de A290_β ons een blik in de toekomst van een dynamische en wendbare productieauto.

 

Deze showcar vat de essentie van Alpine samen: een elektrische rijervaring die het concept sportiviteit naar ongekende hoogten brengt. Het moderne carrosseriedesign koppelt robuuste contouren aan ingewikkelde technische elementen en onderstreept de toewijding aan ultieme prestaties..

 

Het smetteloze, poederwitte lakwerk doet denken aan torenhoge bergtoppen en onthult subtiele glinsterende accenten wanneer het licht erop valt.

ALPINE A290_β - Design
Image Alt

Blijf in de race