video placeholder

A110 R LE MANS

Alpine & Le Mans. Altijd aan elkaar verbonden.

De limited edition A110 R Le Mans  verenigt twee Franse race-iconen voor het  100-jarig jubileum van de 24 uur van Le Mans®.

A110 R LE MANS

Een speciaal eerbetoon aan een speciale race

Deze limited edition A110 R viert de 100ste verjaardag van 's werelds spannendste 24uurs-race. De 24 uur van Le Mans® zit diep in het DNA van Alpine, vanaf de deelnames van onze oprichter Jean Rédélé in de jaren 60 tot de beroemde overwinning van de A442 in 1978 en het meestrijden in de nieuwe LMDh Hypercar-klasse in 2024.

De meest radicale Alpine ooit combineert aerodynamica met een indrukwekkende verhouding gewicht/vermogen.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

DESIGN

SCHERP RACEDESIGN

De inspiratie voor onze meest gefocuste A110 R is overduidelijk. De exclusieve witte lak, moderne blauwe accenten, officiële 24H-logo's en de subtiele Franse driekleur brengen hulde aan Le Mans.

A110 R Le Mans

De wielen van carbon met blauwe accenten en remklauwen verwijzen naar de wereld van de autosport, terwijl de opvallende haaienvin de referentie vormt naar onze Alpine A480 LMP1-racewagen.

A110 R Le Mans

PERFORMANCE

FOCUS MAAKT DE A110 R UNIEK

De A110 R combineert aerodynamische eigenschappen uit ons F1-programma met lichte koolstofvezelelementen wat tot indrukwekkende prestaties leidt: de 300 pk-motor sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 3,9 seconden. Deze Le Mans limited edition tilt de toch al imponerende sportwagen op werkelijk adembenemende wijze naar een nóg hoger niveau.

A110 R Le Mans

De nieuwe vering kan eenvoudig worden aangepast dankzij een uniek Alpine-patent. Door de speciale 'Hunaudières'-afstelling is de auto lager en stijver geveerd voor nóg meer stabiliteit en een betere aerodynamica, zodat de topsnelheid van 285 km/u met gemak kan worden gehaald.

BAND OF RACERS

Een unieke Alpine-ervaring op Le Mans

De A110 R Le Mans is niet alleen het toonbeeld van onze passie voor de autosport, maar ook de kans om kennis te maken met onze Band of Racers. De 100 gelukkige eigenaren krijgen in 2024 toegang tot de faciliteiten van het Alpine Elf Endurance-team en mogen aan de vooravond van de wereldberoemde race in hun A110 R Le Mans een speciale ronde rijden over het Circuit des 24 Heures.

A110 R Le Mans

Kijk ook eens naar