F1-team

PIERRE GASLY

Pierre Gasly - Alpine

Coureur #10

Geboortedatum: 7 februari 1996

Geboorteplaats: Rouen, Frankrijk

Nationaliteit: Frans

 

Statistieken

Aantal Grand Prix-deelnames: 108

Polepositions: 0

Podiumplaatsen: 3

Overwinningen: 1

Snelste rondes: 3

Punten: 332

Gemiddelde: 3.07

Beste prestatie: 1e, Italië 2020

Beste kwalificatie: 2e Qatar, 2021

SEIZOEN 2023

SEIZOEN 2023

 • Klassement
  Circuit
  Rondes
  Tijd
  Gesplitste tijd
  Pitstops
  Punten
 • 9
  57
  1:35'10.489
  1:13.753 Seconden
  3
  2
  Rondes
  Pitstops
  Tijd
  Gesplitste tijd
  Punten
 • 9
  50
  1:22'09.641
  54.747 Seconden
  1
  2
  Rondes
  Pitstops
  Tijd
  Gesplitste tijd
  Punten
 • 11

  Wereldranglijst

  Totaal aantal punten van het seizoen

  4

  Biografie

  Pierre Gasly versterkt het team BWT Alpine F1 Team voorafgaand aan het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2023 en is klaar voor zijn zesde volledige seizoen in de sport.

   

  Pierre begon zijn Formule 1-carrière bij Scuderia Toro Rosso nadat hij zich op indrukwekkende wijze door de juniorklassen omhoog had gewerkt met coureurstitels in de Formula Renault Eurocup in 2013 en in de GP2 Series in 2017. Zijn talent werd opgemerkt door Red Bull Racing, waar hij tot het einde van het seizoen 2022 zijn carrière voortzette. Pierre heeft sinds zijn debuut in de Formule 1 in Maleisië medio 2017 aan 108 races deelgenomen, 332 punten gescoord, drie podiumplaatsen behaald en op emotionele wijze een legendarische Grand Prix gewonnen, namelijk in 2020 de Grand Prix van Italië in Monza.

   

  De Fransman is een goede bekende van de Renault-familie, aangezien hij tijdens zijn tienerjaren in Formula Renault-klassen heeft meegedaan en voor het Renault e.dams Formule E-team twee races heeft verreden in 2017. Pierre heeft zich goed voorbereid op zijn debuut bij Alpine in 2023 door na het afgelopen seizoen de A522 uit te proberen tijdens de testdagen van Abu Dhabi.

   

  Instagram : pierregasly

   

  Twitter : Pierre Gasly 
   

   

  2022

   

  Voordat hij zich bij het team voegt BWT Alpine F1 Teamvoor het seizoen 2023, rondde Pierre zijn tijd bij Red Bull Racing / AlphaTauri af door na een uitdagend  seizoen bij het in Italië gevestigde team als veertiende in het kampioenschap te eindigen. Pierre kondigde zijn nieuwe avontuur  aan in oktober, vóór de Grand Prix van Japan en voordat hij ging testen voor Alpine  bij de test na afloop van het seizoen in Abu Dhabi.

   

  2021

   

  Pierre begon het seizoen 2021 als de meest recente Grand Prix-winnaar. Na een lastige start in Bahrein, begon Pierre regelmatig punten te scoren en werd hij de verrassing van het seizoen. Een derde plaats in Azerbeidzjan was zijn beste resultaat in een fantastisch seizoen, waarin hij met twee vierde plaatsen ook veel punten scoorde in Nederland en Mexico City. Hij eindigde het seizoen op de negende plaats met 110 punten, het hoogste aantal van zijn carrière.

  2020

   

  Pierre bleef bij het omgedoopte team Toro Rosso – dat nu Scuderia AlphaTauri heet – voor het seizoen 2020, dat vanwege Covid werd ingekort. Pierre was al regelmatig in de top tien geëindigd voordat hij een onwaarschijnlijk succes behaalde: een eerste Grand Prix-zege. Hij bleef kalm in de door incidenten geplaagde race in Monza om voor de winst te kunnen gaan en hield koelbloedig zijn uitdagers achter zich om als eerste de geblokte vlag te passeren. Pierre eindigde het jaar als tiende in het coureurskampioenschap.

   

  2019

   

  Dankzij zijn prestaties in 2018 werd hij door Red Bull Racing opgeroepen om zich bij Max Verstappen te voegen. Pierre eindigde vaak in de punten met uitstekende prestaties: een vijfde plaats en de snelste raceronde in Monaco en een vierde plaats in Silverstone. Na de zomerstop keerde Pierre terug bij Toro Rosso en behaalde hij zijn eerste podium in de Formule 1 met een sensationele tweede plaats in Brazilië.

  2018

   

  Pierre kreeg een vast stoeltje in 2018 bij Toro Rosso, naast Brendon Hartley. Hij maakte onmiddellijk indruk met als beste resultaat van het seizoen een vierde plaats in de tweede race, in Bahrein. Pierre eindigde het seizoen op de vijftiende plaats, met 29 punten.

   

  2017

   

  Pierre maakte in 2017 bij Scuderia Toro Rosso zijn debuut in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Maleisië, waar hij veertiende werd. Hij bleef de rest van het jaar bij het team – hij liet de Grand Prix van de Verenigde Staten aan zich voorbij gaan vanwege overlap met de Super Formula – met als beste resultaat een twaalfde plaats in Brazilië.

  Pierre zat als kind op voetbal, maar ontdekte als tienjarige een nieuwe passie toen hij begon met karten in het Franse Minime-kampioenschap, waarin hij streed tegen Esteban. Op 13-jarige leeftijd bracht Pierre zijn kartcarrière op Europees niveau en werd hij tweede in het CIK-FIA Europees kampioenschap.

   

  Zijn eerste ervaring in de eenzitters deed hij op in 2011, toen hij meedeed aan het Franse F4-kampioenschap, waarin hij als derde eindigde, voordat hij in 2012 overstapte naar de Formule Renault Eurocup. Een jaar later won Pierre zijn eerste coureurstitel in de Eurocup en in 2014 werd hij tweede in de Formule Renault 3.5 Series.

   

  Na een reeks tests voor Scuderia Toro Rosso werd Pierre in 2015 aangesteld als reservecoureur bij Red Bull Racing. In een tweede poging werd hij vervolgens kampioen in de GP2, waarna hij door het Oostenrijkse team werd gebeld voor de Formule 1. Na als tweede te zijn geëindigd in de Super Formula in Japan en een eenmalige deelname aan de Formule E, kreeg Pierre de kans om mee te doen aan de top van de autosport met een invalbeurt bij Scuderia Toro Rosso tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2017, voordat hij voltijds coureur werd in het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2018.

  F1-NIEUWS

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws