ALPINE CEO

Laurent Rossi

Laurent begint aan zijn derde jaar bij Alpine en blijft het boegbeeld van zowel het automerk als de  Formule 1-activiteiten.

Laurent Rossi - Alpine

Biografie

Laurent, in 1975 geboren op Corsica, had al op jonge leeftijd belangstelling voor techniek, motorsport en Formule 1. Laurent genoot een opleiding tot engineer en behaalde een Master of Science in Fluid Mechanics aan de ENSEEIHT (Toulouse) en een Master of Science in Mechanical Engineering / Automotive Engines & Petroleum Products aan de IFP School (Parijs). Hij begon zijn carrière bij Groupe Renault in 2000 als projectleider bij de afdeling waar de aandrijvingen ontwikkeld worden. Laurent verhuisde vervolgens naar de VS voor een MBA-opleiding aan de Harvard Business School die hij succesvol afrondde in 2009. Daarna trad hij bij de Boston Consulting Group in New York in dienst als projectleider, met als specialisatie auto's.

Laurent bleef in Amerika wonen en trad in 2012 in dienst bij Google waar hij als Global Accounts Business Manager zakelijke relaties onderhield met key accounts in de auto-industrie. In 2018 keerde Laurent terug naar Europa en naar Parijs. Hier ging hij opnieuw voor de Groupe Renault werken. Op de afdeling Strategy & Business Development werd hij in april 2018 Chief Strategy Officer.

Toen het Alpine-team toetrad tot de Formule 1 voor het FIA Formule 1-kampioenschap 2021 werd Laurent in januari van dat jaar benoemd tot CEO van Alpine. Zijn opdracht was drieledig: de ontwikkeling van de exclusieve en innovatieve line-up van het automerk, het merk tegen 2025 winstgevend maken en de betrokkenheid van het team bij de motorsport vergroten.

Naast zijn leidinggevende werkzaamheden bij Alpine is Laurent een fervent sportliefhebber met een bijzondere interesse in rugby. Ook is hij een competitieve squashspeler.