Alpine Academy

Alpine Academy

ALPINE ACADEMY

ONZE COUREURS

Het Alpine Academy-programma gaat in 2023 zijn achtste jaar in met de grootste line-up ooit: maar liefst negen coureurs van acht verschillende nationaliteiten. Met zes verschillende series - variërend van FIA Formule 2 tot European Karting - blijft het Academy-programma jong talent ontwikkelen met als doel hun carrière op weg te helpen in zowel de formule- als de endurance-races.

Jack Doohan

FIA Formule 2-kampioenschap met Virtuosi Racing

Victor Martins

FIA Formule 2-kampioenschap, Art Grand Prix

Nikola Tsolov

FIA Formule 3-kampioenschap, Art Grand Prix

Gabriele Mini

FIA Formule 3 -kampioenschap met Hitech Grand Prix

Sophia Floersch

FIA Formule 3-kampioenschap met PHM Racing by Charouz

Abbi Pulling

F1 Academy                                                   

 

Matheus Ferreira

Formula 4-kampioenschap Italië, Van Amersfoort Racing

Aiden Neate

                                             

                                      

Kean Nakamura

FIA Karting European Championship met Kart Republic

Fysieke voorbereiding

Het Alpine Academy-programma is opgezet om coureurs te helpen zich te ontwikkelen tot fitte atleten met op maat gemaakte programma's voor fitness en voeding en de noodzakelijke trainingen voor vaardigheden buiten het circuit. Voorafgaand aan de start van het seizoen 2023 volgden de Academy-coureurs een trainingsprogramma onder begeleiding van Tenerife Top Training als fysieke voorbereiding op de start van hun respectievelijke raceseizoenen. De fysieke voorbereiding die voor elke race noodzakelijk is, gaat het hele jaar door. De coureurs zijn voortdurend in touw binnen het Academy-programma.

Actie op het circuit

Op de baan kunnen onze coureurs hun aan de Alpine Academy gevolgde trainingen in de praktijk brengen en laten zien waarom ze aan het programma deelnemen. De route naar de top van de autosport is duidelijk voor de jonge Alpine-coureurs. Ze beginnen aan een reis om naam te maken in de verschillende disciplines binnen de autosport.

Alt
Alt
Alt
Alt
Alt

NIEUWS

Bekijk het laatste teamnieuws