24 Juin 2022

Alpine Esports is verheugd te mogen mededelen dat James Baldwin de tweede editie van het Alpine Esports Series-kampioenschap, dat mede mogelijk gemaakt werd door Binance, gewonnen heeft. In samenwerking met sim-racingpartner Race Clutch kwam George Boothby als winnaar over de streep van het wereldberoemde GP-circuit Nürburgring in Duitsland.

 

De derde en laatste ronde van het Alpine Esports Championship Series-kampioenschap werd gereden op het wereldberoemde GP-circuit Nürburgring in Duitsland. In de aanloop naar de race waren alle ogen gericht op James Baldwin, om te kijken of hij de eindoverwinning over de streep kon trekken. De sprintrace was uitermate spannend en George Boothby kwam als eerste over de finish, waarmee hij tien punten veiligstelde voor de hoofdrace.

 

Het hing er tijdens de hoofdrace om, in de strijd om de tweede plaats gingen Boothby en Whitehead nek aan nek en eindigden ze respectievelijk als tweede en derde. Het was echter Marko Pejic die er dankzij een indrukwekkende race met de overwinning vandoor ging. De punten van beide races bij elkaar opgeteld, was het George Boothby die met 28 punten als eerste eindigde, werd Marko Pejic tweede met 25 punten en Luke Whitehead derde met 20 punten.

 

Ondanks dat hij in ronde 3 slechts acht punten behaalde, won Baldwin dankzij zijn prestaties eerder in de serie met gemak het Alpine Esports Series-kampioenschap met een totaal van 72 punten. Als winnaar wint Baldwin een eenmalige circuitdag met Alpine A110 GT4-ervaring, 40.000 dollar aan ALPINE Fan tokens, een set hoogwaardige Philips Hue-lampen en FreeM Sim-Racing Alpine Esports schoenen en handschoenen.

 

Het Alpine Esports Series-kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door 's werelds meest voorname aanbieder van blockchain-ecosystemen en crypto-infrastructuur, Binance. Binance gaf gedurende het kampioenschap een prijzenpot met ALPINE Fan Tokens weg ter waarde van 100.000 dollar. George Boothby reed met een rondetijd van 1:41:230 de snelste kwalificatieronde in de game en verdiende daarmee ALPINE Fan Tokens ter waarde van 1500 dollar. Marko Pejic kreeg de 'Binance Fastest Lap Award', omdat hij de meeste snelste rondes tijdens de hoofdraces gereden had. Andere prijzen die Binance beschikbaar stelde, waren een gedeelde prijzenpot van ALPINE Tokens ter waarde van 6000 dollar voor Binance-gebruikers die de QR-codes gescand hadden tijdens de livestreams van het Alpine Esports Series-kampioenschap en een reeks ALPINE Tokens ter waarde van 4000 dollar voor fans die alle vijf de Binance Alpine GT4 POAP NFT's hadden verzameld.

 

De andere goed presterende racers kregen andere goodies mee naar huis, waaronder een Trak Racer TRX-frame voor de nummer twee en een hoogwaardige BenQ Monitor (EX3410R) voor de winnaar van de derde plaats en schoenen en handschoenen van Freem Alpine en een set Philips Hue-lampen voor de voltallige top-3.

 

Het tweede seizoen van de Alpine Esports Series was non-stop actie en 250.000 fans schakelden in om de beste sim-racers het in drie rondes tegen elkaar te zien opnemen. Na de eerste race, die gereden werd op het Circuit de Catalunya, nam de Britse sim-racingcoureur James Baldwin de leiding met 29 punten. Luke Whitehead volgde met 26 punten en George Boothby werd derde met 25 punten. De coureurs gingen vervolgens naar het Paul Ricard-circuit waar James Baldwin nogmaals als winnaar gekroond werd en zijn voorsprong vergrootte. Hij ging de laatste race in met een indrukwekkende voorsprong.

 

KLASSEMENT

 

Eindklassering

 

1. James Baldwin – totaal aantal punten: 72

2. George Boothby – totaal aantal punten: 67

3. Marko Pejic – totaal aantal punten: 62

4. Luke Whitehead – totaal aantal punten: 60

5. Michele Nerbi – totaal aantal punten: 43

6. Andrea Miatto – totaal aantal punten: 31

7. Michael Romagnoli – totaal aantal punten: 24

8. Mathias Kuhn – totaal aantal punten: 19

9. Mariusz Tworzydło – totaal aantal punten: 10

10. Victor Nicolae – totaal aantal punten: 9

11. Florian Bauer – totaal aantal punten: 6

12. Davide Arduini – totaal aantal punten: 6

13. Lorenz Hörzing – totaal aantal punten: 4

14. Michał Nowakowski – totaal aantal punten: 3

15. Artur Czarnecki – totaal aantal punten: 2

16. Gaël Valero – totaal aantal punten: 2

 

Ronde 1

 

1. James Baldwin – 29 punten

2. Luke Whitehead – 26 punten

3. George Boothby – 25 punten

4. Marko Pejic – 15 punten

5. Andrea Miatto – 14 punten

 

Ronde 2

 

1. James Baldwin – 35 punten

2. Marko Pejic – 22 punten

3. Andera Miatto – 17 punten

4. Michele Nerbi – 15 punten

5. Luke Whitehead – 14 punten

 

Ronde 3

 

1. George Boothby – 28 punten

2. Marko Pejic – 25 punten

3. Luke Whitehead – 20 punten

4. Michele Nerbi – 16 punten

5. James Baldwin – 12 punten