Alpine Esports Series

Alpine Esports Series

Esport Series - Alpine

WAT IS DE ALPINE ESPORTS SERIES? 

Met de Alpine Esports Series kunnen simracers en gamers hun talent tonen en proberen een plek op het virtuele podium te bemachtigen door op drie circuits in Alpine A110 GT4-auto's te rijden.

Alpine Esports Series

WAAR WORDT DE ALPINE ESPORTS SERIES GEORGANISEERD?

De Alpine Esports Series vindt plaats tijdens de Assetto Corsa Competizione en wordt ondersteund door de ontwikkelaar KUNOS Simulazioni.

 

Assetto Corsa Competizione kan gespeeld worden op pc, Playstation en Xbox.

Alt Image C29

HOE KAN IK MEEDOEN AAN DE ALPINE ESPORTS SERIES?

Gamers kunnen meedoen aan de Alpine Esports Series door elke stap van de kwalificatie te doorstaan. Coureurs die qua tijd bij de beste 35 horen, worden uitgenodigd voor een plek aan de start. De Alpine Esports Series is alleen beschikbaar voor de pc-versie van de Assetto Corsa Competizione. De gamer moet het GT4-extensiepakket geïnstalleerd hebben met Alpine GT4.

Alt Image C29

OP WELKE DATA WORDT DE ALPINE ESPORTS SERIES 2023 GEORGANISEERD?

De kwalificatie start tussen 27 maart en 9 april 2023. De 35 snelste deelnemers mogen meedoen aan het kampioenschap. Zodra de kwalificatie voorbij is, worden oefensessies gepland om de winnaar aan te wijzen:

 

 

 

Paul Ricard - 2 uur (race 1 en 2): 27 april - 20.00 uur CET

Silverstone - 2 uur (race 3 en 4): 11 mei - 20.00 uur CET

Valencia - 2 uur (race 5 en 6): 25 mei - 20.00 uur CET 

Elke sessie bestaat uit een endurance-race en een sprint op hetzelfde circuit.

Alt Image C29

WELKE PRIJZEN WORDEN UITGEDEELD AAN DE WINNAARS VAN DE ALPINE ESPORTS SERIES?

In 2023 bundelden Alpine Esports en zijn partner Binance hun krachten en stelden ze prijzengeld van maar liefst $ 60.000 in Alpine Fan Tokens beschikbaar.  De winnaar van de Alpine Esports Series wint ook een rit en een trainingssessie in een Alpine A110 GT4. Voormalig winnaars zijn: Jaroslav Honzik (Jardier) in 2021 en James Baldwin in 2022. 

WAAR KUN JE DE RACES VOLGEN?